autófényezés motorfényezés karosszéria fényezés javítás
karosszéria javítás törött autó javítása
szélvédő csere cseréje javítása
autópolírozás autó polírozása
bőr autókárpit tisztítás ápolás bőrfestés bőr felújítás

Autófényezés,
motorfényezés

Karosszériajavítás
karosszéria javítás

Szélvédő csere,
autórestaurálás

Autópolírozás,
fényszóró polírozás

Autókárpit tisztítás,
felújítás, bőrfestés

karosszériajavítás autófényezés csereautó

Autófényezés

Fényező üzemünk előkészítő helysége egyedülálló adottságokkal rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy 6-8 autóval egyidejűleg tudjunk foglalkozni, amíg a fényezőkamrában fújnak. Levegőtisztító rendszerünk és elszívó berendezéseink higiéniát biztosítanak, ami alapfeltétele a hibák minimalizálásának. Infrafény hőkezelő és UV-fény hőkezelő szárítólámpáink a 2008-as innováció jegyében segíti a termelékenységet. Cégünk a megalakulását követő harmadik hónapban – a régióban elsőként – tért át a SIKKENS AUTOWAVE “A” osztályos vízbázisú festékcsaládra, amiből egy egész palettával állunk megrendelőink rendelkezésre. A szín kikeverése a helyi festékkeverő szobában történik. Fontosnak tartjuk,hogy munkatársaink naprakész ismeretekkel rendelkezzenek, ugyanis napjainkban az autófényezésnek nagyon komoly kémiai háttere van. Ebből következik, hogy a fényezőanyagok minősége nagyban befolyásolja a felhasználás technikáját. Bizonyos segédanyagok felhasználásával meggyorsíthatjuk a kötési folyamatot, ami sürgősebb esetekben rövidebb határidőt jelent.

Újra a régi fényében!

Az autófényezés üzemünkben speciális helyszínen és különleges odafigyeléssel történik. Először ejtsünk szót a fényezőkabinról.

A professzionális autófényezés a levegőben szálló portól mentesen, túlnyomásos, többfázisú levegőkeringető rendszerrel ellátott hőkamrában történik. A levegő felülről paplanszűrőn át pormentesen érkezik a helyiségbe, alul pedig egy másik szűrőn kiszívják a levegőt. A falra légypapírhoz hasonlóan a por megfogására szolgáló anyagot kennek fel, ez a kamraragacs. Ezt a réteget időnként a felesleges festékkel együtt lemossák, így a helyiség ismét sterilnek tekinthető.

A hőkamrás fényezéshez szükséges hőmérséklet 20-25 °C. Itt történik azoknak az elemeknek a leragasztása, melyet nem kell festeni. Fontos, hogy az autófényezés megkezdése előtt a jármű felvegye a kamra hőmérsékletét. Ezután még utoljára letisztítják, mentesítik a szilikontól a felületeket.

A tiszta autóra 4 bar légnyomású szórópisztollyal, színtől függően felvisznek 2-3 réteg festéket. A rétegek száma a festék fedésétől függ, akadnak olyan festékek is, melyekhez elegendő egy fújás is!

Minden réteg között kell pár perc szünetet tartani. A komplett hőkamrás fényezés 2-3 órába telik. A fújás befejezése után negyed órát kell várni, majd a kamrát felfűtik 60 fokosra. 30-40 perc elteltével az autó teljesen száraz, és visszahűlés után már befejezettnek is tekinthető a művelet.

Professzionális autófényezésért forduljon hozzánk bizalommal!